Τσίπρας προς Τουσκ: Μην ενθαρρύνετε όσους αγνοούν τις αποφάσεις των «28»

Να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των «28» καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το tweet του πρώτου στο οποίο ανέφερε ότι το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι μονομερής ενέργεια, αλλά εφαρμογή μέρους των αποφάσεων των «28».

Μάλιστα, ο Ντ.Τουσκ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για «την εφαρμογή τμήματος της συνεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Απαντώντας στον Τουσκ με τέσσερα tweets ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» και ότι «η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».

Στη συνέχεια καλεί τον κ. Τουσκ να επικεντρώσει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των «28» και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στο tweet Τουσκ, η οποία πάλι με tweet του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου καλούσε το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τον πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαφορετικά «υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».

Ωστόσο, μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στο twitter ο κ. Κουμουτσάκος επέμεινε λέγοντας ότι «τα γριφώδη του πρωθυπουργού δεν συνιστούν διάψευση του κ. Τουσκ». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έδωσε ή όχι τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα για κλειστά συνορα όπως δηλώνει ο κ. Τουσκ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: