Φθινόπωρο….. αποκαλόκαιρο

unnamed

Φθινόπωρο…..  αποκαλόκαιρο ….όπως και να το πεις … ζούμε στην ομορφότερη χώρα του πλανήτη που ακόμη και τώρα οι παραλίες μας τραβάνε …τα βράδια με το πουλοβεράκι στα θερινά ακόμη μαγικό ….και επηδεί σε αυτή τη χωρά το καλοκαίρι πάει πιο πίσω ….μια υπέροχη ταινία η πρόταση της στήλης για τον Οκτώβρη και τα ακόμη ανοιχτά  θερινά  ….αν πάλι αλλιώς αποφασίσουν τα μερομήνια… ιδανική και για κλειστές αίθουσες!! καλή απόλαυση λοιπόν από τις 13 Οκτώβρη!!!

Μια απόλυτη ταινία μυστηρίου και δράσης έρχεται επιτέλους στις οθόνες μας. Η νέα ταινία του Ron Howard πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη ταινία που θα μας κάνει να σκεφτούμε όλες τις πιθανές εκδοχές προτού το μυστήριο φτάσει στην λύση του.

Ο Robert Langdon (Tom Hanks) ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο της Ιταλίας μην μπορώντας να θυμηθεί τίποτα από την μέχρι τώρα ζωή του. Αναμνήσεις, σχέδια, στόχοι, έχουν όλα εξαφανιστεί από το μυαλό του, μαζί με τις εμπειρίες και το έργο πάνω στο οποίο δούλευε τον τελευταίο καιρό. Το μόνο που μπορεί να θυμηθεί είναι το ατύχημα που τον έφερε στο νοσοκομείο.

Μια πρόκληση. Μια προφητεία. Το πιο ευφυές μυαλό στον κόσμο. Η ταινία Inferno, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο τουDan Brown, μας παρέχει μια περιπέτεια στην οποία ο πρωταγωνιστής Robert Langdon δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να βρει την λύση στο μυστήριο και να σώσει τον κόσμο. Στον δρόμο του βρίσκεται η γοητευτική και έξυπνη Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones), η οποία αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Langdon στην εξιχνίαση του μυστηρίου και στο να σώσει τον κόσμο από την πανούκλα που έχει ειδικά διαμορφωθεί για την καταστροφή του

Μαζί θα διασχίσουν την Ευρώπη στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν τα στοιχεία και να ενώσουν όλα τα κομμάτια του πάζλ, την στιγμή που τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή. Επειδή πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τους εμποδίσουν, ο Langdon και η Brooks θα πρέπει να δράσουν στα κρυφά, ενώ ταυτόχρονα θα επισκεφτούν τα πιο σημαντικά σημεία της γης για να συνδέσουν τα στοιχεία μεταξύ τους. Όπως όλα δείχνουν, ο Langdon είναι ο μοναδικός που μπορεί να λύσει το μυστήριο και να σώσει τον κόσμο από την μόλυνση και τον βέβαιο θάνατο. Την ίδια στιγμή όλα στον κόσμο μοιάζουν ανεστραμμένα και η προφητεία του Δάντη για την Κόλαση μοιάζει απόλυτα και άκρως αληθινή.

Η ταινία είναι μέρος της σειράς των βιβλίων του Dan Brown «Κώδικας Da Vinci» και «Άγγελοι και Δαίμονες». Ο αγαπημένος μας Tom Hanks θα δώσει μια συγκλονιστική ερμηνεία ως Robert Langdon. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στην Βενετία της Ιταλίας στις 27 Απριλίου του 2015, συνέχισαν στην Φλωρεντία απεικονίζοντας τοπία που γεμίζουν την ψυχή και τα μάτια μας, και ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2015 στην Βουδαπέστη. Η παραγωγή έγινε από την Sony Pictures Entertainment, την Imagine Entertainment και τον Brian Grazer.

Σκηνοθεσία: Ron Howard

Σεναριογράφος: Dan Brown, David Koepp

Πρωταγωνιστούν:Tom Hanks (Robert Langdon)

Felicity Jones (Dr. Sienna Brooks)

Omar Sy (Christoph Bruder)

Ben Foster (Bertrand Zobrist)

Irrfan Khan (Harry «The Provost» Sims)

 

 

Βιλλιώτη  Φωτεινή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: