Χειρουργεία στα «τυφλά» και σκουπίδια μαζί με φορεία ασθενών [Εικόνα]

2eda1df4fd1d1d6e7b3ccf5c7336c276

Στα «τυφλά» γίνονται τα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας λόγω βλάβης στον Αξονικό Τομογράφο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Παράλληλα, οι βλάβες στα ασανσέρ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχουν σαν αποτέλεσμα στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία να μεταφέρονται σκουπίδια.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο Αξονικός Τομογράφος του ΓΝ Άρτας είναι εδώ και έναν μήνα χαλασμένος, ενώ και το μηχάνημα που υπάρχει σε ιδιωτική δομή της πόλης επίσης δεν λειτουργεί. Αυτό έχει ως συνέπεια ασθενείς και έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Πρέβεζα ή τα Ιωάννινα για αξονική τομογραφία με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 24χρονος είχε πτώση από μεγάλο ύψος και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Άρτας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. «Ο Αξονικός δεν λειτουργούσε. Οι γιατροί δεν είχαν επιλογή. Η κατάσταση του ασθενούς δεν επέτρεπε την διακομιδή για αξονική στα Ιωάννινα. Διερεύνησαν στα τυφλά χειρουργικά τον ασθενή για εσωτερική αιμορραγία με μεθόδους που παραπέμπουν σε εποχές πριν ανακαλυφθούν τα διαγνωστικά μηχανήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Εν τέλει ο ασθενής πράγματι είχε εσωτερική αιμορραγία, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

«Με την επαγγελματική ευσυνειδησία και την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν έσωσαν τον ασθενή. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Διοίκηση του Νοσοκομείου που άφησε το Νοσοκομείο χωρίς αξονικό», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ και αφήνει να εννοηθεί ότι για την κατάσταση ευθύνεται η έλλειψη κονδυλίων.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι λόγω του χρηματοδοτικού κενού στο νοσοκομείο της Άρτας ζεστό νερό υπάρχει μόνο το πρωί για οικονομία στο πετρέλαιο.

Συνεχείς βλάβες στα ασανσέρ του ΑΧΕΠΑ

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τα ασανσέρ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς εμφανίζουν βλάβες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών, συνοδών και προσωπικού.

«Γίνονται μικροεπισκευές και πάλι σε λίγες ημέρες χαλάνε. Όταν είναι χαλασμένα, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο ασανσέρ που μεταφέρονται ασθενείς με φορεία, μεταφέρονται σκουπίδια, τρόφιμα», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, εργαζόμενοι του νοσοκομείου κλείστηκαν στο ασανσέρ μεταφοράς φορείων, το οποίο επί μισή ώρα πηγαινοερχόταν από τον τέταρτο όροφο στο υπόγειο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: