Αμυγδαλιές του Φεβρουαρίου.Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Τέλειωσε και το φετινό Καρναβάλι,φίλες και φίλοι,πάει και η Καθαρά Δευτέρα,ξεκίνησε μια ακόμα Σαρακοστή και το μόνο που δεν λέει να τελειώσει –και φυσικά από μόνο του δεν πρόκειται-, είναι το μνημονιακό μαρτύριο της χώρας μας και τα όχι και λίγα πολιτικά της δεινά.
Ευτυχώς –ή μήπως δυστυχώς;-που μια με τα Χριστούγεννα,μια με το Καρναβάλι, ύστερα με το Πάσχα και μετά κι απ΄αυτό με το κάθε καλοκαίρι,εμείς όλο και ξεχνιόμαστε και περνάει ο καιρός και ξανά από την αρχή.Καλό είναι αυτό,κακό,δεν θα σας πω,το αφήνω στην κρίση σας αλλά μερικές ανώδυνες,καλές προτάσεις δεν θα διστάσω να τις μοιραστώ μαζί σας. Προτάσεις λουλουδένιες και εικαστικές καθώς κοντοζυγώνει η Άνοιξη κι ο Φλεβάρης στα τελειώματά του δεν εμποδίζει τις αμυγδαλιές ν΄ανθίσουν, τις όμορφες αμυγδαλιές που ζωγράφισε μοναδικά ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Μέχρι τις 4 Μαρτίου μπορείτε, όσοι δεν βρίσκετε τσουχτερούτσικο το εισιτήριο-εγώ το βρίσκω αλλά χαλάλι-, να απολαύσετε τη μαγεία του μεγάλου ζωγράφου ,όπως τον αναδεικνύει η σύγχρονη τεχνολογία στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής.
Πολλά ειπώθηκαν γι αυτή την έκθεση, είναι σίγουρα εντυπωσιακή -αν και δεν αντικαθιστά την λεπτεπίλεπτη αίσθηση που σου δίνει μια έκθεση κλασικού τύπου σε Πινακοθήκη-, και αν δεν έχετε δει ποτέ Βαν Γκογκ,τότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία.Ενημερωθείτε για το ωράριο και αν δεν θέλετε να πληρώσετε επιπλέον για ξενάγηση-τι βλέπετε,πότε φιλοτεχνήθηκε το κάθε έργο κτλ-,διαβάστε, πριν πάτε, για τον ζωγράφο και το έργο του στο διαδίκτυο που προσφέρει πληθώρα πληροφοριών και σπεύσατε πριν τελειώσει.

Στην Εθνική μας Πινακοθήκη-τι,δεν έχετε πάει; -,εκτίθεται ένα θαυμάσιο χαρακτικό έργο του σπουδαίου Έλληνα χαράκτη Τάσσου με θέμα του τον Ολλανδό ζωγράφο.Μια επίσκεψη πρέπει να την κάνετε στην Πινακοθήκη,είναι θαυμάσιος χώρος και όταν πάτε να θυμηθείτε να δείτε και το έργο του Τάσσου.

Αν πάλι σας αρέσει να βλέπετε σε ταινίες τη ζωή των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών που άφησαν το σημάδι τους στον κόσμο μας έχω ένα φιλμ να σας προτείνω,εξόχως ποιητικό και καλογυρισμένο,καδραρισμένο σαν να είναι πίνακας της εποχής που έζησε ο Βαν Γκογκ. Πρόκειται για την ταινία του Μωρίς Πιαλά με τίτλο «Van Gogh»,γυρισμένη στη Γαλλία το 1991 με τον (πολύ κοντά στη φυσιογνωμία με τον ίδιο τον Βαν Γκογκ )Γάλλο ηθοποιό Jacques Dutronc. Πού θα τη δείτε;Μα στο σαλόνι σας!Η ταινία κυκλοφορεί ελεύθερα και με ελληνικούς υπότιτλους στο διαδίκτυο

Σας χαιρετώ ελπίζοντας να σας έδωσα καλές ιδέες.

Να περνάτε καλά και να θυμάστε:η Τέχνη και η Φύση ενώνουν τους ανθρώπους!

Βιβή Γεωργαντοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: