Αργία στον Δήμο Αθηναίων : Ποιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης γιορτάζει σήμερα, πολιούχος της πόλης των Αθηνών και για το λόγω αυτό είναι επίσημη αργία στην πρωτεύουσα με τα σχολεία να είναι κλειστά.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων σήμερα δεν θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής σημασίας, όπως οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η σίτιση απόρων και αστέγων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συντήρηση μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τα κοιμητήρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα σύμφωνα με την Τροχαία Αθηνών, λόγω του εορτασμού του Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών και της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, σήμερα Πέμπτη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων ενώ από τις 15.00 έως την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί  σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, στις παρακάτω οδούς, του Δήμου Αθηναίων:

  • Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
  • Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Λυκαβηττού, στο τμήμα  της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
  • Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
  • Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, για την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

http://in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: