Δημοσκόπηση: Στις 4 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Σε όλες τις κυβερνήσεις η ευθύνη για τα Τέμπη

Δημοσκόπηση: Στις 4 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Σε όλες τις κυβερνήσεις η ευθύνη για τα Τέμπη

Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 27%, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ή με βασικό κορμό τη ΝΔ, σε ποσοστό 10%.

Στις κυβερνήσεις διαχρονικά αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων ο ένας στους δύο Έλληνες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας μετά την τραγωδία των Τεμπών αποτυπώνεται η οργή των πολιτών για τα όσα συνέβησαν, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση – κόλαφος για το πολιτικό σύστημα – Ποιοι ευθύνονται για τα Τέμπη, ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, η ΝΔ καταγράφει απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Αυτή τη φορά, όμως, συγκεντρώνει 35 μονάδες έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες. 

Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων. 

Τι κυβέρνηση θέλουν

Οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 27%, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ή με βασικό κορμό τη ΝΔ, σε ποσοστό 10% (συνολικά, 37%).

Αντίστοιχα, το 14% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό (16%) τον ΣΥΡΙΖΑ (συνολικά, 30%).

Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων). 

Ποιος φταίει για τα Τέμπη

Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 51% απαντά διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 28% η ΝΔ, το 4% η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και οι δύο. 

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: