Έκτακτο δελτίο καιρού : Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Σε ποιες περιοχές

Ãõíáßêá ðåñðáôÜ ìå ôçí ïìðñÝëá ôçò êáôÜ ôç äéÜñêåéá äõíáôÞò âñï÷Þò, ìáæß ìå ÷áëÜæé êáé áÝñá, óå êåíôñéêü äñüìï ôïõ ¢ñãïõò, ôç ÄåõôÝñá 29 Ïêôùâñßïõ 2012. Äõíáôüò áÝñáò êáé âñï÷Þ ìáæß ìå ÷áëÜæé åßíáé ôï óêçíéêü ðïõ åðéêñáôåß åäþ êáé áñêåôÞ þñá óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ, üðïõ Ý÷ïõí áêéíçôïðïéçèåß ðïëëÜ áõôïêßíçôá áðü ôá Ýíôïíá êáéñéêÜ öáéíüìåíá óôá ãýñù ÷ùñéÜ ôïõ ¢ñãïõò, üðùò ï ºíá÷ïò ôï Êïõôóïðüäé ïé ÌõêÞíåò Üëëá êáé ôï ÊåöáëÜñé. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÌÐÏÕÃÉÙÔÇÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ

 

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Η ΕΜΥ προχώρησε στην  επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου που εξέδωσε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Έτσι, θα υπάρξουν:

α. κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την αρχή της ημέρας στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το πρωί της Τετάρτης (27-01-2021) τα Δωδεκάνησα.

β. τοπικά πολύ θυελλώδεις ανέμους, νοτιοδυτικούς στο Αιγαίο και από το απόγευμα βορειοδυτικούς στο Ιόνιο,

γ. χιονοπτώσεις κατά τόπους αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ και ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (27-01-2021) πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

δ. σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες στα βόρεια που την Τετάρτη (27-01-2021) θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και σημαντικές βροχοπτώσεις

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/01, με τα μεγαλύτερη ριπή του ανέμου να σημειώνεται στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Παξιμάδα Καρύστου με τιμή 153 km/h.

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 25/01, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα. 

Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στον Πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Δευτέρας 25/1. Όπως προκύπτει από αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκα στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 84 χιλιοστά. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και στο Αιγαίο και θα εξασθένησουν σημαντικά. Από τη νύχτα όμως της Δευτέρας 25/1 προς Τρίτη 26/1, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό μπορείτε να δείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

 

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: