Ένα ελαφρύ γεύμα

 

 

 

 

Μπαίνουμε σε καλοκαιρινή σαιζόν και πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την διατροφή μας .

 

Τσάι για δίαιτα που να κόβει την όρεξη

Συστατικά:

5-6 φύλλα λουίζας

1 1/2 κουταλιά του γλυκού λεβάντα

1 κούπα φυσικό μεταλλικό νερό

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Οδηγίες:

Βράστε το φυσικό μεταλλικό νερό στους απαιτούμενους βαθμούς (100° Κελσίου ) και κατόπιν ρίξτε τα φύλλα λουίζας και τα άνθη λεβάντας.
Αφήστε τα να βγάλουν το άρωμα τους για 4-5 λεπτά και προσθέστε το μέλι. Πίνεται και παγωμένο.

 

Σαλάτα της άνοιξης

 

Συστατικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο με τρυφερά φύλλα

6   φράουλες

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μπαλσάμικο

2 κ. σ. μέλι

Αλάτι Ιμαλάιων

Οδηγίες:

πλένουμε καλά τα φύλλα του Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις κόβουμε σε τέταρτα αν είναι μικρές, ή σε φετούλες.
Στολίζουμε τη σαλάτα με τις φράουλες.
Σε ένα μπωλάκι, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

Μπιφτέκια κοτόπουλου

 

Συστατικά:

1/2 κιμά κοτόπουλο

1 κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλο καρότο

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό

5 φρυγανιές

2 κουταλιές τυρί ρεγγατο

λάδι

μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά. Θρυμματίζουμε τη φρυγανιά και τη ρίχνουμε στον κιμά. Μετά βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τα λαχανικά με τη σειρά τους. Τα βάζουμε όλα στον κιμά μας. Ρίχνουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στην συνέχεια βάζουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λάδι.
Πλάθουμε μέχρι τα υλικά μας να απλωθούν παντού.

 

Παγωτό γιαούρτη με φράουλες

 

 

Υλικά

1/2 κιλό φράουλες

4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα

2 κουταλιές γρεναδίνη

1/2 κιλό γιαούρτι

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Πλένετε και σουρώνετε τις φράουλες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μαρμελάδα. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
Πολτοποιείτε τις φράουλες με το χυμό τους και τις περνάτε από ένα σινουά.
Αναμειγνύετε τον πολτό με τη γρεναδίνη και στη συνέχεια με το γιαούρτι.
Προσθέτετε τη ζάχαρη.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε για 1 ώρα στην κατάψυξη – ή όση ώρα χρειαστεί για να αρχίσει να πήζει κοντά στα τοιχώματα του μπολ.

Το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε στο μίξερ. Μετά το ξαναβάζετε στην κατάψυξη, αυτή τη φορά για μισή ώρα. Μετά το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε. Αυτό συνεχίζεται μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ενιαία κρεμώδη υφή. Μετά το τελικό χτύπημα, το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα και είναι έτοιμο. Αν έχει καταψυχθεί πολύ, προτού το σερβίρετε αφήστε το για λίγη ώρα στην ψύξη.

 

ΒΙΚΥ ΚΑΑΜΠΕΛΑ ΜΙΧΑ

 

https://www.dailytvradio.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: