Ένα Μενού δροσερό και Mαγιάτικο

 

Σας καλωσορίζω  στο Μενού του Μαΐου

Πρωινό:

  • Γάλα με δημητριακά
  • Ή ένα καφέ

Δεκατιανό:

  • Ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή
  • Ένα φρούτο

Μεσημεριανό:

Φιογκάκια με σολομό

  • Ένα πακέτο φιογκάκια
  • 500-600γρ σολομό
  • Ένα κρεμμύδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
  • Τυρί τριμμένο
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φιογκάκια μας
  2. Κόβουμε σε μερίδες το σολομό τον αλατοπιπερόνουμε
  3. Τσιγαρίζουμε το σολομό μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στη συνέχεια το αποσύρουμε και συνεχίζουμε με το σκόρδο και το κρεμμύδι
  4. Προσθέτουμε και πάλι το σολομό τον σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  5. Τέλος ρίχνουμε τα φιογκάκια , τον άνηθο, το ξύσμα και το τριμμένο τυρί.

Βραδινό:

 Σαλάτα του Καίσαρα

  • Ελαιόλαδο
  • Ένα φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 φέτες μπέικον
  • Ένα σακουλάκι κρουτόν
  • Ένα μαρούλι
  • Παρμεζάνα σε φλούδες

                     Για την σάλτσα:

  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι
  • Μισό μαγιονέζα
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

                       Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το μαρούλι
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε βράσεi
  3. Ρίχνουμε τα κρουτόν
  4. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία ,και απολαύστε τις δημιουργίες σας

 

O  CHEF

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: