Ένα βήμα πριν το Πάσχα λοιπόν ..

Ένα βήμα πριν το Πάσχα λοιπόν .. Μεγάλη .Εβδομάδα και σκερφτόμουν τι θαταν καλύτερη προταση για κάποιον που περιμένει αυτές τις λίγες μέρες να χαλαρώσει να χαρεί και αν έχει στιγμές ηρεμίας ….Και μια που η Άνοιξη μας ξέχασε είπα να προτείνω κάτι πιο ήπιο χαλαρωτικό ήρεμο … ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ … του όποιου την παρουσίαση παρακολούθησα πριν λίγες μέρες εδώ στο νησί εξαιτίας της καλής μου φίλης που το προλόγισε…. το βρήκα όμως διαβάζοντας το ενδιαφέρον …μικρό τόσο όσο ..μένα σενάριο ανατρεπτικό και ενδιαφέρον ….κάπου λοιπόν ανάμεσα σε αυγά κουλουράκια αρνάκια βρείτε λίγο χρόνο να χαθείτε στην υπόθεση του μαζί μένα ποτήρι κρασί ..ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ …!  ΓΕΝΙΚΩΣ!!!

Πικρό κρασί από σταφίδα

Λουκάς Καρνέσης

Λυκόφως, 2019
174 σελ.

Πέντε φόνοι, χωρίς καμιά σύνδεση μεταξύ τους και χωρίς φανερό κίνητρο, αναστατώνουν την κλειστή κοινωνία μίας ελληνικής κωμόπολης. Η αστυνομία αδυνατεί να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Έτσι, επιστρατεύεται ένας ικανός, με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στον τομέα των ανθρωποκτονιών, απόστρατος αξιωματικός. Ο Ηλίας Ανδρέου, άνθρωπος απόμακρος και κλειστός χαρακτήρας, μεταβαίνει στην κωμόπολη όπου έρχεται αντιμέτωπος με τα μυστικά της. Παράλληλα με τις προσπάθειες του συνταξιούχου αστυνόμου να αναζητήσει τον δράστη ή τους δράστες, αναδεικνύονται κοινωνικές σχέσεις, αντιλήψεις και νοοτροπίες που χαρακτήρισαν την ελληνική κοινωνία τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ο συγγραφέας απλός, με στακάτο και καθαρό λόγο, άνθρωπος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό που δύσκολα θα προδώσει τις προσδοκίες σου για κάτι καλό. Ο Λουκάς Καρνέσης σίγουρα κατάφερε να μας τραβήξει την προσοχή. Με το προηγούμενο έργο του “Ένα πακέτο τσιγάρα στο κομοδίνο” μας έδωσε μπόλικες υποσχέσεις. Μένει να δούμε αν τις τήρησε. Θα ποντάρω στο “Ναι”.

Βιλλιώτη Φωτεινή

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: