Εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

 

Συνήθως λέμε τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί;;

Τώρα λέμε τίνος είναι ρε γυναίκα η γιορτή;

Επειδή εδώ στην καλή μας την Ελλάδα, είναι όπως ξυπνήσει κανείς το πρωί….

Στο τέλος θα σηκωθούν οι ιεράρχες και θα τρέχουν ………….

Κάθε χρόνο, και τουμπαλιν….Τι ζούμε ρε;;;; πραγματικά δηλαδή , μεγάλες μαλακισμένες στιγμές…απορώ αυτοί που θα γράψουν σε λίγα χρόνια την ιστορία, πόσα χαπάκια θα πάρουν;;; δε θα τους βγαίνει με τίποτα….

Πριν γράφαμε αυτό: Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

 

Την Δευτέρα λοιπόν  μετά την εκκλησία ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας σας προσκαλεί στην αίθουσα του  σχολείου να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά!

 

Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

 

Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες.

Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

 

Έγιναν μεγάλοι – πολύ μεγάλοι – δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες. Αλλά και σπουδαίοι ρήτορες.

 

Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε.

 

«Στολίστε τις ψυχές των παιδιών με την κατάλληλη μόρφωση και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν».

 

Τώρα γράφουμε αυτό:

 

Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

 

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου.

Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

 

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά, τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Σχ.: η με αρ. πρωτ. Φ1/3495/ΓΔ4/10-1-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ..

 

Υ.Γ Μέχρι της 30 μπορεί να ξανά αλλάξει .////////.όρκο δεν παίρνω ..

 

 

Αστέριος Σαλτζίδης

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: