Επιμένει η Τουρκία με νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο, καθώς οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε νησιά του Αιγαίου έφτασαν τις 7.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι και μετά τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και πέταξαν διαδοχικά πάνω από Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.

Οι τελευταίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν στις 16.24 όταν δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια.

Και πέντε υπερπτήσεις νωρίτερα

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν πέντε υπερπτήσεις πάνω από τρία ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, στις 14:37 το μεσημέρι της Δευτέρας δύο F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα 22.0000 πόδια. Τα ίδια F-16 συνέχισαν την πορεία τους και στις 14.39 πέταξαν πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι.

Στη συνέχεια, στις 14.40 ζεύγος τούρκικων F-4 πέταξαν πάνω από τους Ανρθωποφάγους και το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Αυξημένες το 2019 οι υπερπτήσεις

Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε ελληνικά νησιά έχουν φτάσει τις 46, όταν πέρυσι όλη τη χρονιά είχαν σημειωθεί 47.

Σημειώνεται ότι η υπέρπτηση, η πτήση δηλαδή τουρκικών οπλισμένων αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά θεωρείται από τις πιο σοβαρές προκλήσεις, αφού είναι έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

 

http://in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: