Εξαλείψτε ΓΡΗΓΟΡΑ την ουρική αρθρίτιδα.

 

 

 

 

Εξαλείψτε ΓΡΗΓΟΡΑ την ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα και τον πόνο της ινομυαλγίας  με 3 φυσικές θεραπείες και  8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να για να περιορίσετε την ένταση του πόνου στις αρθρώσεις

Όποιος έχει βιώσει τον πόνο από την  επίθεση της οξείας ουρικής αρθρίτιδας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας  ψάχνει με αγωνία  για να βρει γρήγορη ανακούφιση. Τα περισσότερα φάρμακα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να λειτουργήσουν και να φέρουν  ανακούφιση.

Και, πολλά από αυτά τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Και  εάν θα μπορούσατε να κάνετε ένα ποτό, και μέσα σε  λίγα λεπτά, να βοηθούσε τον πόνο να υποχωρήσει σε ανεκτά επίπεδα ή να τον ανακουφίσει εντελώς;

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Η βασική αιτία της ουρικής αρθρίτιδας, της αρθρίτιδα και της ινομυαλγίας είναι μια ανισορροπία στο σύστημα που προκαλεί οξέωση, η οποία είναι η βάση των περισσότερων σωματικών ασθενειών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το pH σας είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα σας προσπαθεί να φέρει πίσω την ισορροπία με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Ακόμη και στις αυτοάνοσες νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ρίζα της αιτίας της είναι η ανισορροπία. Η προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την ισορροπία του είναι αυτό που προκαλεί την αρθρίτιδα, το υψηλό ουρικό οξύ, μυϊκούς σπασμούς και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Η λύση είναι να βοηθήσουμε το σώμα να  εξισορροπήσει το pH του στο φυσιολογικό επίπεδο  με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων.

Εδώ είναι τρία βασικά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ισχυρές θεραπείες και να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την φλεγμονώδη αρθρίτιδα και τους πόνους των  ρευματισμών, τις επιθέσεις της  ουρικής αρθρίτιδας και τα εξουθενωτικά επεισόδια της ινομυαλγίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Καμία  θεραπεία δεν λειτουργεί το ίδιο καλά για όλους.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλα αυτά, ένα την κάθε φορά, και να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε περίσταση.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις σχεδόν αμέσως και επίσης να  μειώσει τα   υψηλά επίπεδα του ουρικού οξέος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε έως και δύο ημέρες για να έρθει η πολυπόθητη ανακούφιση. Ωστόσο, αν την λαμβάνουμε τακτικά, θα αποτρέψει τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι 240 ml  νερό και πιείτε το με τη μία. Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 4 κουταλάκια του γλυκού τα οποία τα πίνουμε καθ ‘όλη την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας οξείας επίθεσης. Στη συνέχεια μειώνουμε την δόσης, καθώς ο πόνος υποχωρεί. Αλλά η μαγειρική σόδα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση της μαγειρικής σόδα με αυτόν τον τρόπο.

 

 

 

Μηλόξυδο, μηλίτης

Τα στοιχεία που υπάρχουν και οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το  μηλόξυδο, ο  μηλίτης ανακουφίζει από τον  πόνο στις αρθρώσεις, τον οξύ πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, μυϊκούς σπασμούς και ουρική αρθρίτιδα. Το μηλόξυδο ενεργεί για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αλκαλικής κατάστασης στο σώμα  διεγείροντας τα πεπτικά υγρά, συμπεριλαμβανομένου του διττανθρακικού (σόδας), που  απελευθερώνεται από το πάγκρεας. Αυτή η  εξαιρετικά αλκαλική ουσία εξουδετερώνει το  όξινο του μηλόξυδου και των οξέων του στομάχου, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του ρΗ. Ανακατέψτε 1 – 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα ποτήρι με νερό και το πίνουνε μονομιάς. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το πίνουν σιγά σιγά. Ωστόσο, φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται μονομιάς. Εάν είναι πάρα πολύ ισχυρό χρησιμοποιούμε λιγότερο ξύδι στην αρχή και ανεβάζουμε σιγά σιγά μέχρι την πλήρη δόση. Ο μηλίτης είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην ανακούφιση από τις οξείες επιθέσεις της ουρικής αρθρίτιδας. Πάντα να χρησιμοποιείτε οργανικό ξίδι με τη μάνα μέσα.

Χυμός λεμονιού και μαγειρική σόδα

Ένα άλλο αλκαλικό  ποτό που κάνει θαύματα για μερικούς ανθρώπους είναι κοκτέιλ από  χυμό λεμονιού και σόδα. Η ανάμιξη του πολύ όξινου χυμού λεμονιού με την πολύ αλκαλική σόδα  δημιουργεί ένα τέλεια ισορροπημένο pH που ταιριάζει με το υγιές φυσικό pH του σώματος, που βοηθά να αποκατασταθεί η ισορροπία σχεδόν ακαριαία. Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού – περίπου μισό κρασοπότηρο 60 ml σ ε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αφήστε το να  φουσκώσει μέχρι να είναι εντελώς επίπεδο – περίπου δύο λεπτά.  Μπορείτε επίσης να το αναδεύετε. Προσθέστε ένα ποτήρι 240 ml  νερό και πιείτε το αμέσως. Θα πρέπει η γεύση του να είναι σαν του νερού.

 

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να για να περιορίσετε την ένταση του πόνου στις αρθρώσεις:

  1. Zάχαρη

Όσο ωραία και αν είναι τα ντόνατς, οι σοκολάτες και άλλα γλυκά, θα θελήσετε να αντισταθείτε σε περίπτωση που υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις. Τα επεξεργασμένα σάκχαρα προκαλούν φλεγμονές και η υπερβολική ζάχαρη στον οργανισμό ασκεί πιέσεις στις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

  1. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι ένα πρόσθετο ενισχυτικό γεύσης που συχνά περιέχεται σε σάλτσα σόγιας και σε ασιατικά τρόφιμα. Αλλά μπορεί επίσης να περιέχεται σε γεύματα fast food, σούπες και μίγματα σούπας, σάλτσες για σαλάτες και αλλαντικά. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα και να επιδεινώσει τον πόνο στις αρθρώσεις.

  1. Αλκοόλ

Το αλκοόλ όχι μόνο επιβαρύνει το συκώτι σας, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει επίσης αρνητικές συνέπειες στον πόνο στις αρθρώσεις. Η μπύρα περιέχει πουρίνες. Αυτές οι ουσίες μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό, το οποίο είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τον πόνο στις αρθρώσεις. Η μπύρα περιέχει επίσης γλουτένη, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για τις εύθραυστες αρθρώσεις.

  1. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Λευκά προϊόντα από αλεύρι, όπως ψωμί και κράκερ, λευκό ρύζι, λευκές πατάτες και πολλά δημητριακά περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που έμμεσα προκαλούν φλεγμονές.

  1. Κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα

Τόσο τα κόκκινα όσο και τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν πουρίνες και νιτρικό άλας. Αυτές οι χημικές ουσίες επιδεινώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή στον οργανισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα όχι μόνο προκαλούν φλεγμονή, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανάπτυξη καρκίνου.

  1. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα γαλακτοκομικά είναι μια διατροφική πηγή που προκαλεί φλεγμονές. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πέψη του γάλακτος, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Αν τα γαλακτοκομικά αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής σας μπορούν να προκαλέσουν μια φλεγμονώδη απόκριση. Αν υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας.

  1. Αλάτι

Πολλά συσκευασμένα και Προ μαγειρεμένα τρόφιμα περιέχουν υπερβολικές ποσότητες αλατιού και άλλων συντηρητικών, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια λήξης του προϊόντος στα ράφια των καταστημάτων. Το εξευγενισμένο αλάτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα και χημικές ουσίες που διαταράσσουν την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Δώστε προσοχή στα συστατικά του φαγητού σας. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό και γεύματα που ετοιμάζονται σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλάτι κατά το μαγείρεμα, αντικαταστήστε το επιτραπέζιο αλάτι με ροζ αλάτι Ιμαλαίων ή με θαλασσινό.

  1. Αραβοσιτέλαιο

Πολλά σνακ και αρτοσκευάσματα περιέχουν αραβοσιτέλαιο ή άλλα έλαια που είναι πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα έλαια αυτά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές. Αποφύγετε σόγια, φιστίκια, σάλτσες για σαλάτες και λάδι από σπόρους σταφυλιών. Αντικαταστήστε τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα με εναλλακτικές λύσεις που είναι αντιφλεγμονώδεις, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι κολοκύθας και οι λιναρόσποροι.

 

Πατσής  Δημήτρης

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: