Φωτιά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο – Ένταση και επεισόδια

 

Αναστάτωση επικρατεί στην Σάμο καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, όπου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκαταλείπουν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου.

Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα.

Δείτε live εικόνα από την περιοχή, όπως την μεταφέρει το samos24.gr:

«Γίνονται συνεχώς εκρήξεις, θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα»

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στο One Channel η δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης, Βιολέτα Τριπόδη, η κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου είναι ανεξέλεγκτη.

«Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν εκκενωθεί όλοι» τόνισε και συμπλήρωσε πως «γίνονται συνεχώς εκρήξεις από φιάλες υγραερίων».

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» συμπλήρωσε η κ. Τριπόδη και κατέληξε πως «εκτός από την πυροσβεστική στην περιοχή βρίσκεται αστυνομία, δυνάμεις των ΜΑΤ, ακόμα και ο στρατός».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: