Γιαγιά έχεις Internet;

Χμ Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα τραγουδούσαμε πριν κάτι χρόνια, με τους στίχους του Καρβέλα να παίζει στο Ραδιόφωνο και τα σχετικά.

Στην σημερινή εποχή αυτό φαντάζει έξω πραγματικό για εμάς, σειρά τώρα έχουν τα παιδιά μας , και η μεγάλη ευλογία το χωριό μας!

Βέβαια οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και η τεχνολογία στα φόρτε της δεν σε αφήνει να χαρείς τους φίλους σου.

Τότε περίμενες πως και πώς να πας να δεις τους φίλους σου τα ξαδέλφια σου τους γνωστούς σου, να κάνεις βόλτες ως αργά, να ξεσκίζεσαι στο παιχνίδι, και το μόνο που σε ένοιαζε ήταν πότε θα ξημερώσει να ξανά πας να βρεις την παρέα!!

Τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει, όχι όμως το χωριό που είναι ακόμα εδώ, τα νέα παιδιά είναι ακόμα εδώ, οι παρέες είναι ακόμα εδώ, η διασκέδαση και η ξεγνοιασιά δυστυχώς δεν είναι εδώ.

Λίγοι τυχεροί πάνε σε παραθαλάσσια χωριά και κάνουν καμιά βουτιά , από εκεί και πέρα σειρά έχει το κινητό.

Η πιο δημοφιλής ερώτηση είναι έχουμε ιντερνέτ;

Ε ρε και κάνεις το λάθος και πεις όχι δεν έχουμε……., μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρο φίδι που σε έφαγε, και μαύρη μαυρίλα έπεσε… και είναι όλα μαύρα και άραχνα.

Οπότε χτυπάει το τηλέφωνο, χαρά εσείς, με παίρνει το παιδί μου!! Οπότε από την άλλη γραμμή ακούς, Έλα πάρε με τώωωωωρα, δε μένω ούτε λεπτό….

Και κάπως έτσι , η γιαγιά βάζει ιντερνετ να μην χάσει το καμάρι της ή όλες οι μέρες περνάνε χωρίς το καμάρι της γιατί έχει κατασκηνώσει στα σκαλοπάτια μιας καφετέριας που έχει ιντερνέτι και έρχεται σπίτι μόνο για ύπνο ή έχει κλειστεί στο δωμάτιο του και διαβάζει βιβλία… καλά λέμε και κανένα αστείο ε!!!!

Είναι ένα μιξ σκέψεων που περνάνε στο μυαλό σου σε χρόνο ρεκόρ, όμως το ζούμε καθημερινά και μερικοί καλώς ή κακώς τα υπενθυμίζουμε, όχι ότι το σώζουμε, αλλά έτσι για την ιστορία.

Καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι μας .

Αστέριος Σαλτζίδης

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: