Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ , Η ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ

Από ότι φαίνεται η λογική έχει εγκαταλείψει προ πολλού αυτή τη χώρα , και έχει δώσει τη θέση της σε πρακτικές που διχάζουν και εξυπηρετούν άλλου είδους “πολιτικές “.
Με μεγάλη ευκολία , τοποθετούνται “ταμπέλες ” που βολεύουν και έτσι αντί να βλέπουμε το” δάσος” απλά στεκόμαστε στο “δέντρο”, σε αρκετά δέντρα εν προκειμένω , που σαφώς μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν.
Να ξεκινήσω από την  “έλλειψη συναίνεσης ” μεταξύ κομμάτων ;
Ή από τη διαφωνία μεγάλου μέρους  του λαού που ήδη έχει εκφραστεί πολλάκις με διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια?
 Ή μήπως  στην απουσία έκφρασης γνώμης ,υπό το φόβο μήπως κάποιος χαρακτηριστεί , ακροδεξιός , εθνικιστής ή ακόμα και προδότης ;
Αλήθεια αυτοί είμαστε;
Πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά κάτι από αυτά ;
Το να είμαστε Έλληνες πολίτες και δη ενεργοί  , δεν αρκεί ;Η δεν είναι αρεστό ΄;
Τότε λοιπόν πως να χαρακτηρίσει κανείς βουλευτές  εκλεγμένους , και δη μέσα στο χώρο του ελληνικού  κοινοβουλίου , πριν ακόμη υπογραφεί η συμφωνία , ενώ η κοινωνία βράζει ,να τη   “χαιρετίζουν”  σε γλώσσα σλαβική και μάλιστα  “πανηγυρίζοντας” ;
Αλήθεια το Σύνταγμα μας πως ορίζει την προδοσία και τι προβλέπει για αυτούς που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας και προσπαθούν να επιβάλλουν με δόλιους τρόπους και διχασμό  άλλου είδους πρακτικές ; Γιατί υπάρχουν και άρθρα και δικλίδες ασφαλείας για όλα .
Κι  εμείς στρέφουμε το βλέμμα στο σύνταγμα της γείτονος ;
Αγνοώντας το τι  επιτρέπει δικό μας ;
Το ερώτημα λοιπόν θα έπρεπε  είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ “ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ”  ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ;
Έχουν ακολουθηθεί και τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και τα άρθρα του;
Ζούμε ιστορικές στιγμές .
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
 Μόνο που οι σελίδες που θα γραφούν εφεξής  δεν θα είναι ούτε  χρυσές ,  ούτε”προοδευτικές” ,αλλά μαύρες .
Δεν υπάρχει Έλληνας , που να μην θέλει επίλυση σε ένα θέμα που χρονίζει .Που  να μην επιθυμεί αγαστές σχέσεις και σχέσεις συνεργασίας με τους γείτονες του .
Αυτό όμως δεν σημαίνει “παράδοση των πάντων ”  στο όνομα μιας συμφωνίας που επί του παρόντος δεν φαίνεται να εξυπηρετεί σε κανένα της άρθρο την χώρα ,τουναντίον μάλιστα ,τη “δεσμεύει ” σε πολλά .Αντίθετα κατοχυρώνει εν πολλοίς τους γείτονες και θεμελιώνει για πρώτη φορά σε εκείνους δικαιώματα , δίχως υποχρεώσεις και κυρώσεις .
Αυτό που μου προκαλέι αλγεινή εντύπωση είναι η έλλειψη πολιτκής βούλησης κομμάτων και πολιτικών  .Πολύ δε πρισσότερο η μη “ένωση” τους  σε θέματα εθνικού συμφέροντος και κυριαρχίας .
 Εγείρονται θέματα , όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Και σε αυτά εν συνόλω το πολιτικό σύστημα εθελοτυφλεί ρίχνοντας “τη μπάλα σε άλλο γήπεδο”.Είναι σύνηθες  άλλωστε τα τελευταία χρόνια ,τα κόμματα να μη στέκονται στο ύψος των περιστάσεων .Όμως όποιος σιωπά , ουσιαστικά συναινεί
Όλοι βλέπουν αλλαγές συνόρων και χαρτών στα Βαλκάνια  με πολλούς και διάφορους τρόπους .
Η ιστορία γραφόταν και  γράφεται πάντα σε αλλαγές .
Μόνο που η διαφορά έγκειται στο γεγονός  , αν είσαι ενεργητικός ή παθητικός συντελεστής σε αυτές και τα  όσα διαδραματίζονται
 Ανήκουμε προφανώς στη δεύτερη κατηγορία , δίχως αμφισβήτηση .
Μην “πανηγυρίζουμε”  ότι το καταφέραμε με “κόπο ” όμως .
Κοπιάζει όποιος προσπαθεί , και όχι όποιος  δίχως αντίσταση απλά “αποδέχεται “.
 Αλλάζουν  ΌΛΑ άρδην  .Και εμείς εθελοτυφλούμε “συναινώντας  δίχως σύνεση…..”
Ελένη Τσακίρη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: