Καλοκαίρι= θερινό!!!

Ανάμεσα σε δημοτικές ευρωεκλογές κοινοτικές…και…εθνικές …αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται το μισό στο κλεινόν άστυ !….όμως πάντα τα καλοκαιριά της Ελλάδας είναι μοναδικά!!! όπως επίσης και τα θερινά!! με το …προς το παρόν …μπουφανάκι μας…άρχισαν οι βραδιές να μας καλούν στις όμορφες αυλές των θερινών …  ξεχωριστή προταση της στήλης λοιπόν κλασική ταινία!      Καλοκαίρι με τη Μόνικα !!

Το αίσθημα της αγαθής παρανομίας διαπνέει το ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι της ταινίας, που δραπετεύει από την πόλη για να βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη ακρογιαλιά. Εκεί οι δυο τους θα αφεθούν στην έλξη και την απόλυτη ελευθερία, προτού η αγάπη τους μαραθεί με τον ερχομό του φθινοπώρου. Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σαν συνθέτης, δίνει αρχικά έναν τόνο ύμνου στον ανόθευτο έρωτα, προτού το κούρδισμα υπόκωφα αλλάξει σε οδυνηρή ελεγεία για την απώλεια. Ένας ύμνος στον ανόθευτο έρωτα, που μετατρέπεται σε οδυνηρή ελεγεία για την απώλεια, ειπωμένη μέσα από αταλάντευτο λυρισμό, πλάνα που καψαλίζουν και βλέμματα που αστράφτουν από πόθο και θλίψη.

Η ανεπιτήδευτη μούσα του Χάριετ Άντερσον ­κάνει μια ερμηνεία που διαπερνά τα σωθικά, φωτιζόμενη από τον ποιητικό μπεργκμανικό αισθησιασμό, με πλάνα που καψαλίζουν και βλέμματα που αστράφτουν. Όπως εκείνο το αξέχαστο γκρο πλαν στα μάτια της Άντερσον, που αφοπλιστικά ομολογούν όσα σκοτώνουν και όσα σώζουν τον έρωτα.Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους: Χάριετ ΆντερσονΛαρς ΕκμποργκΝτάγκμαρ Έμπσεν

 

 

 

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΙΠΟΝ !!!

 

 

Βιλλιώτη Φωτεινή

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: