Καλοκαιρινές διακοπές

Ένα αλαλούμ γίνεται όλοι αυτή την περίοδο, άλλοι έρχονται άλλοι φεύγουν, ΧΑΜΟΣ σε παραλίες, δρόμους, βουνά, μπαλκόνια, κήπους, πλατείες, ταράτσες, καφενεία, καφετέριες, πιτσαρίες, σουβλακερες, κρεπερες, γκαρντασοϊστορίες κτλ κτλ
Ελα εσύ, φύγε εσύ, άντε να φύγετε να πάτε αλλού, ήρθε η άλλη να μας πάρει την σειρά μας, τι λέτε κυρία μου, δεν βλέπετε ότι είμαι πρώτη; – εσύ είσαι κάθε μέρα εδώ, εγώ ήρθα για διακοπές! – Ε και; και εγώ φυλάω παραμεθόριο μωρή κάθε μέρα, για να κοιμάσαι εσύ καλά, από όπου στο μπιζζζ είσαι.
Αφού ξεμπερδεύεις από τον φούρνο, και είσαι και τυχερός που δεν έφαγες καμιά φρατζόλα στο κεφάλι, παίρνεις το μηχανάκι να συνεχίσεις το δρόμο για την δουλειά σου.
Μεγάλο επίτευγμα αυτός που ανακάλυψε τα μηχανάκια , να τον έχει καλά ο πανάγαθος όπου και εάν είναι, τσουπ τρυπώνεις, ε ναι τρυπώνεις, πάνω από μπάρες κάτω από μπάρες, οοο πεζοδρόμιο, τι λες τώρα, πάνω και από αυτό, δεν βλέπεις ρε να κάνεις στην άκρη, λες και στους πεζάτους, ο παπάρας μέρες που είναι βγήκε βόλτα;;;;
Α να μην ξεχάσω τον πανάγαθο που είπα πριν, την τιμητική τους τα θεία τελευταία, ποια παναγία 15Αυγουστο; και βλακείες ρε, σε 10 λεπτά στο δρόμο ακούς 27.000 Παναγιές.
Τελος πάντων, έφτασε και η ώρα του αποχωρισμού, εκεί τα ξεχνάς όλα, σε παίρνουν τα ζουμιά, χαιρετάς τα φιλαράκια σου, γνωστούς και ξένους και μένεις πάλι στην καθημερινότητα σου με ανάμικτα συναισθήματα.
Και έρχεται ο Σεπτέμβριος, πάντα μου άρεσε ο Σεπτέμβριος, είναι η εποχή που παίρνω και εγώ άδεια!
Πέφτουν η τιμές γενικότερα και επίσης ξεκινάνε τα σχολεία !!
Και έτσι πέρασε άλλο ένα καλοκαιράκι!!
Α να μην ξεχάσω, βγήκαμε και από τα μνημόνια, και στο διπλανό χωριό άρχισαν εργασίες σε δύο οικοδομές !! Τυχαίο;;;
Και επίσης ένας φίλος από τα ξένα μου είπε το χαρακτηριστικό, Φιλαράκι μου λέει άντε καλά να περνάς και πάω πάλι για άλλο καλοκαίρι .. εεε του κάνω πολύ τσίπουρο ήπιες, και έφυγε χαμογελώντας.
Αλλά έριξα μια ματιά και έτσι για την ιστορία θα σας πω ότι το καλοκαίρι στη μετεωρολογία καθορίζεται συμβατικά ως η χρονική περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αστρονομικά, διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου έως τη φθινοπωρινή ισημερία.
Στο Νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει συμβατικά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου ή Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ανάλογα με το ημισφαίριο) η αξονική κλίση της Γης στρέφει το ημισφαίριο προς τον ήλιο και η διάρκεια της ημέρας είναι η μέγιστη.
Κατά συνέπεια οι θερμοκρασίες φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.
Πότε δουλεύει; Που μένει; Μερικά απαντήματα που θα μάθω του χρόνου!!

Αστέριος Σαλτζίδης

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: