Καλώς ήρθατε στον Οκτώβριο

 

Σήμερα  θα σας δώσω δύο συνταγές που εάν τις εκτελέσετε σωστά και μ αγάπη τότε θα ευχαριστηθείτε  τα δύο πιάτα αυτά .

Και μην ξεχνάτε μπορεί ο Έρωτας να περνά από το στομάχι αλλά η Μαγειρική είναι αγάπη και έρωτας .

 

Σαλάτα μπρόκολου

 

Συστατικά

2 μεγάλα μπρόκολα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα

3 κ.σ. ζεστό νερό
180 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. ταχίνι
1 σκ. Σκόρδο πολτοποιημένη
2 ½ κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ζεστό νερό με τα υπόλοιπα υλικά.
Aφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το μπρόκολο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. .
Όταν ο φούρνος έχει κάψει τοποθετούμε τα κομμάτια του μπρόκολου μέσα στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα, τα κοτσανάκια πάντα  να ακουμπάνε το ταψί.
Κλείνουμε την πόρτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το μπρόκολο.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αμέσως μεταφέρουμε τα μπρόκολα σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε ζεστά, με σως γιαούρτι.

Αρνί στη γάστρα με αγκινάρες

 

Συστατικά

800 γρ. πατάτες
2 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1,5 κιλό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό αγκινάρες κ.τ.ψ. ή φρέσκες
αλάτι
πιπέρι
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο φύλλα
100 γρ. λευκό κρασί
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια., τα καρότα.
Το κρεμμύδια κομμένα στα 4 και το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας για 8-10  λεπτά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε μέσα στην γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι που έχει περισσέψει σοτάρουμε τα λαχανικά καθώς και τις αγκινάρες σταδιακά ξεχωριστά το κάθε λαχανικό μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά στην γάστρα.
Αλατοπιπιρώνουμε καλά προσθέτουμε το θυμάρι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το καπάκι.
Βάζουμε την γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μηλόπιτα σοκολάτας

 

 

Συστατικά

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κσ, για σoτάρισμα + επιπλέον για το ταψί
120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική + 2 κσ, για πασπάλισμα
3 μεγάλα αυγά
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον, για το ταψί
2 κγ μπέικιν πάουντερ
3 κσ κακάο
1 κσ κανέλα + 1/2 επιπλέον, για πασπάλισμα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολατένια, αλεσμένα σε σκόνη
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
4 μήλα μεσαίου μεγέθους, το 1 σε κύβους, τα 3 σε φέτες
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί

Χτυπάμε στο μίξερ, για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και τα αλεσμένα μπισκότα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τους κύβους του μήλου. Ενσωματώνουμε τα μήλα με την κουβερτούρα στο μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε φέτες σε ένα τηγάνι μαζί με τη 1 κσ βούτυρο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Ακουμπάμε πάνω από το μείγμα τις σοταρισμένες φέτες μήλου έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια και να ακουμπάει η μία φέτα πάνω στην άλλη. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη, ψήνουμε για 50 λεπτά

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε η Μαγειρική είναι αγάπη και έρωτας

 

Βίκυ Καράμπελα- Μίχα

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: