Λίγο ακόμη και Χριστούγεννα .

Πως περνάει ο καιρός και δεν το καταλαβαίνουμε .

Σ ένα Μήνα και κατι ημέρες έρχονται τα Χριστούγεννα  και μετά θα υποδεχθούμε το νέο Χρόνο .

Νοέμβριος λοιπόν και ας δούμε τις προτάσεις μου για το τραπέζι σας .

 

Λαχανοσαλάτα

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

Για τη σάλτσα

  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 πράσινες ελιές, κατά προτίμηση τσακιστές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, κοπανισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Κοτοσουβλάκια με κρούστα ξηρών καρπών

 

 

 

Υλικά

  • 650 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 16 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 120 γρ. μικρά λευκομανίταρα, κομμένα στα δύο

Για τη μαρινάδα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

Για την κρούστα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια+3/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1½ κουτ. σούπας κάρι, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή και 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη

Διαδικασία

Μαρινάδα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 – 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες,χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί , περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών – μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Μανταρινοσοκολατάκια

 

Υλικά

  • 100 – 150 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
  • 5 – 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες. Ρίχνουμε τις φετούλες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά. Τις βγάζουμε με προσοχή να μην τις τρυπήσουμε και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα. Καταναλώνουμε άμεσα τα μανταρινοσοκολατάκια, μέσα σε 2 μέρες το πολύ.

 

ΒΙΚΥ ΚΑΑΜΠΕΛΑ ΜΙΧΑ

 

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: