ΜΕΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

Μπήκαμε στην Μεγάλη εβδομάδα και το Μ. Σάββατο και η Κυριακή έρχονται .

Ας ξεκινήσουμε με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα λοιπόν

Δείπνο : Μαγειρίτσα (Μεγάλο Σαββάτου)

ΥΛΙΚΑ
• 1 ολόκληρη αρνήσια συκωταριά
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• ½ κιλό μαρούλι
• ½ ματσάκι άνηθο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• 1 λεμόνι τον χυμό του
• Αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά την συκωταριά
2. Πλένουμε καλά το άνηθο ,τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι
3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τη συκωταριά αφού την έχουμε ψιλοκόψει.
4. Αφού ροδίσει καλά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά.
5. Αφού πιεί το νερό προσθέτουμε το μαρούλι και το άνηθο το αφήνουμε για λίγο να βράσει και το αλατοπιπερόνουμε
6. Τέλος το αυγοκόβουμε.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα εδέσματα αλλά και στα κύρια πιάτα , εγώ σας προτείνω μια διαφορετική πρόταση.

Ας δούμε μία ολοκληρωμένη πρόταση από το πρωί της Κυριακής .

Πρωινό:
• Μία κούπα καφέ ή γάλα
• Μία φέτα τσουρέκι ή κουλουράκια
Δεκατιανό:
• Ένα ποτήρι χυμό
• Ένα αυγό βραστό με μία φέτα ψωμί ή μία φρυγανιά

Μεσημεριανό:
Χωριάτικη σαλάτα.
• Δύο μεγάλες ντομάτες
• Ένα αγγουράκι
• Ένα κρεμμύδι
• Λίγο κάπαρη
• Ελιές
• Ένα μεγάλο κομμάτι φέτα
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες , το αγγούρι
2. Τα κόβουμε σε ένα μπολ
3. Προσθέτουμε ι τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βάζουμε τη φέτα , το λάδι και τη ρίγανη

Είπαμε ότι θα δώσουμε και μία εναλλακτική λύση .

Φρικασέ.
• 1 1\2 κιλό αρνάκι
• 500 γραμ μαρούλι
• Λίγες καυκαλίθρες
• 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• Μισό ματσάκι άνηθο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• Μία κούπα ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• 1 μεγάλο με ενάμιση χυμό λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μέχρι να κάνει μια κρούστα στην ίδια κατσαρόλα αφού αφαιρέσουμε το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι να σοταριστούν για 2-3 λεπτά και ξανά βάζουμε το κρέας.
2. Ανακατεύουμε προσθέτουμε 1 1\2 νερό και περιμένουμε μέχρι να πάρει μια βράση
3. Στην συνέχεια αλατίζουμε το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα μέχρι να σιγοβράσει , ρίχνουμε το μαρούλι, τις καυκαλίθρες και το άνηθο τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
4. Λίγο πριν τελειώσουμε το φαγητό μας χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν ρίχνουμε τα ασπράδια , το λεμονί και λίγο απ το ζουμάκι του φαγητού μας τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας .

Γεύμα: Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες
ΥΛΙΚΑ:
• 3.5 κιλά αρνάκι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κιλά πατάτες ( κομμένες κυδωνάτες)
• 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 λεμόνια
• Ελαιόλαδο
• Ρίγανη
• Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση :
1. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνάκι
2. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι με την μουστάρδα και το λεμόνι
3. Προσθέτουμε τις πατάτες την ριγανίτσα και το αλατοπίπερο.
4. Και τέλος το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για 2 με 3 ώρες.

Κλείνοντας να σας ευχηθούμε να περάσετε καλά και μην ξεχάσετε το βασικότερο δεν οδηγούμε όταν έχουμε πιεί .

O chef

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: