Νέα τουρκική πρόκληση: Με Navtex ζητά την αποστρατικοποίηση έξι νησιών

(Ξένη Δημοσίευση) Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του Στόλου (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), συνοδευόμενος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πραγματοποίησε εν πλω επί της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ», στον Σαρωνικό κόλπο, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

 

Στο δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, η οποία με τρεις αντι-Navtex κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης έξι νησιών.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση του Αη Στράτη, της Λέσβου, της Λήμνου, των Ψαρών, της Τήλου και της Χάλκης.

Όπως αναφέρεται στην τουρκική αντι-Navtex, παραβιάζονται τόσο η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία, πάντως, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων.

Οι τρεις Navtex:

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες

Μάλιστα, αυτές δεν ήταν οι μόνες προκλήσεις, αφού η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.

Μετά το μεσημέρι, συγκεκριμένα στις 14.12 της Παρασκευής, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Παναγιά στα 24.500 πόδια.

Είχαν προηγηθεί το πρωί υπερπτήσεις από σχηματισμό 4 F-16.

 

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: