Ολα για όλα στην οικονομία- Το στοίχημα Μητσοτάκη

Τις προηγούμενες μέρες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δ. Τσάκωνας είχε εντατικές επαφές στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη με θεσμικούς επενδυτές στην προσπάθειά του να προετοιμάσει μια νέα, δυναμική αυτή τη φορά, έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές.

Το υπουργείο Οικονομικών, εκμεταλλευόμενο τη γενικευμένη μείωση των επιτοκίων παντού στον κόσμο και την ατμόσφαιρα θετικών προσδοκιών οι οποίες επικράτησαν και διεθνώς για την ελληνική οικονομία μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σπεύδει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι ξανά επενδύσιμη. […]

Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του αξιοποιούν την ατμόσφαιρα προσδοκιών που επικράτησε αμέσως μετά τις εκλογές και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να αποδειχθεί η ορθότητα της επιλογής του άλλου σχεδίου, του δικού τους φιλελεύθερου σχεδίου, που δεν κατανοούσε και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί ο κ. Τσίπρας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Επενδύουν στην παρατηρούμενη κινητικότητα της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας και εκτιμούν ότι αν στους επόμενους μήνες πιστοποιηθούν οι εμφανιζόμενες σήμερα προοπτικές ανάκαμψης θα διασφαλίσουν την πολιτική τους επικράτηση και ηγεμονία για μεγάλο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η όλη προσπάθεια – επικοινωνιακή και πραγματική επί συγκεκριμένων θεμάτων και προβλημάτων – αποδίδει και δημιουργεί όντως κατάλληλο περιβάλλον.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

-Οι προσδοκίες από τη θετική συγκυρία

-Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πωλήσεις

-Η λύση για τον βραχνά των «κόκκινων» δανείων

-Το σχέδιο Μητσοτάκη για μια «χρυσή διετία» και οι προοπτικές

-Ο πόλεμος κυριαρχίας στην Κεντροαριστερά

 

 

http://in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: