Πόσο Εθνική είναι η Εθνική;;;;

 

Και με τα έτσι και με τα αλλιώς, φτάσαμε στην 28η !! Μεγάλη γιορτή δε λέω , πολύ μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι μιας και νομίζω ότι είναι η τελευταία άρνηση που κάναμε στους ξένους, το τελευταίο ΟΧΙ ……..

Χμ είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό !Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά

Δεν είμαι και σίγουρος δηλ να έχουμε ξανά πει όχι, αλλά αυτό μου έχει μείνει, δεν λέω για το δημοψήφισμα, αυτό ήταν ομαδικό όχι δεν πιάνετε και δεν παίχτηκε κιόλας……………..

Βασικά εμείς, η Ελλάδα, γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Κατά στην επέτειο του «ΟΧΙ», τηλεόραση και ραδιόφωνο προβάλλουν επετειακές εκπομπές μνήμης και κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο, η οποία με τα πατριωτικά της τραγούδια εμψύχωνε τους στρατιώτες και μετέδιδε τον ενθουσιασμό της προέλασης των ελληνικών δυνάμεων στη Βόρεια Ήπειρο.

Τώρα τι να βάλουμε να ακούσουμε δηλαδης ;; ερώτηση κάνω και λέω, τι να ακούσουμε;;

Χμ , ένα άλλο τώρα το 1841 γιορτάζετε η πρώτη φορά  στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, τώρα οι φοιτητές ζούνε μεγάλες στιγμές!!!!  Μπορεί και να μην ξέρουν και  τι γιορτάζουμε ……………….

 

Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ

Στις 28 Οκτωβρίου 1943 που είναι η τρίτη επέτειοςσύμφωνα με τον Ηλία Βενέζη γιορτάστηκε η επέτειος στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά!!

Σήμερα πόσο ΕΘΝΙΚΗ είναι η Εθνική τράπεζα ;;

Και όπως όλοι γνωρίζουμε θέλω να πιστεύω και για να κλείσω η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.!

 

Καλή Λευτεριά παιδιάαααααααα!!!

Αστέριος Σαλτζίδης

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: