Προτάσεις Γλυκές και Αλμυρές για τον Νοέμβριο.

Σας καλωσορίζω  στις προτάσεις μου για τον Μήνα Νοέμβριο  που είναι η Εισαγωγή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

 

Φλογέρες  με μήλα, δαμάσκηνα και θυμάρι

Υλικά

  • 1  Φύλλο κρούστας
  • 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 10 ξερά δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 5κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • τα φύλλα από 3 – 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 – 4 κ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα μήλα, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και το καλύπτετε με χαρτί φούρνου. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο κάθε φύλλο κρούστας και κατόπιν το κόβετε σε τρείς λωρίδες (κάθετα) περίπου 15 – 16 εκ. η κάθε μία. Απλώνετε ένα κουταλάκι γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγετε σε πολύ λεπτά πουράκια χωρίς να κλείσετε τις άκρες. Ψήνετε τα πουράκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μπέικον  και παρμεζάνα

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 3 λεπτές φέτες μπέικον, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κουτ. σούπας μπούκοβο, καυτερό ή γλυκό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1/3 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 – 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
  • τα φύλλα από 3 – 4 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ζυμώνουμε τον κιμά με το μείγμα του τηγανιού και τα υπόλοιπα υλικά. Για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια μας κατά το ζύμωμα, τα βρέχουμε με λίγο κρύο νερό. Πλάθουμε μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1½

Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατευθείαν από το ψυγείο, για 20 λεπτά Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με γιαούρτι με πάπρικα και πατάτες τηγανητές.

 

Κορμός με μερέντα και καφέ

Υλικά

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή Philadelphia)
  • 4 κουτ. σούπας μερέντα
  • 26 μπισκότα πτι μπερ
  • 1 μεγάλη κούπα καφέ εσπρέσο, κρύο
  • 1 φακελάκι τρούφα

Διαδικασία

Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το τυρί με τη μερέντα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με μια δόση από αυτή την κρέμα. Καπακώνουμε με τα άλλα μισά φτιάχνοντας 13 σαντουιτσάκια. Τα βουτάμε στιγμιαία στην κούπα με τον κρύο εσπρέσο. Βάζουμε το ένα σαντουιτσάκι δίπλα στο άλλο κολλημένα, δημιουργώντας έναν κορμό. Καλύπτουμε καλά γύρω-γύρω όλο τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω και στα πλαϊνά με τρούφα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Βίκυ Καράμπελα- Μίχα

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: