Ψαλιδόπουλος (ΔΝΤ): Μέχρι το 2030 βιώσιμο το χρέος

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2030» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο ίδιος υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν ζητηθεί και αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καλούνται να ποσοτικοποιήσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει μακροχρόνια βιώσιμο» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ θα επανεξετάσει την παραμονή του στο πρόγραμμα εξετάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την ελάφρυνση του χρέους που είχε θέσει ως προϋπόθεση για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Αν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup δοθεί θετικό σήμα τότε θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή του ταμείου ώστε να λήξει τον Αύγουστο. Αν δεν δοθούν αυτά που ζητά τότε δεν θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή» ανέφερε. Επίσης πρόσθεσε ότι τον Αύγουστο του 2017 ενέκρινε καταρχήν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα το οποίο ζητώντας δύο πράγματα: μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και από την ΕΕ να δώσει ελάφρυνση του χρέους.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση των ευρωπαϊκών θεσμών για την έκταση στο βάθος της ελάφρυνσής του χρέους.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει κάνει λάθη, τα έχει παραδεχθεί τα λάθη του και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τα επαναλάβει.

 

http://in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: