Στο κόκκινο τα ελληνοτουρκικά στην παραμεθόριο επαρχία μας.

Και όχι μόνο δηλαδής… εκνευριστικό όσο τίποτε άλλο.

Στο κόκκινο τα ελληνοτουρκικά στην παραμεθόριο επαρχία μας.

Εάν κοιτάξεις τα τελευταία δημοσιεύματα από όλες τις πλευρές μέσα, έξω, απέναντι; ένας χαμός …
Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτό αλλά, υπάρχει μια ενημέρωση τραγελαφική.
Αυτό το ΤV που βλέπουν δυστυχώς οι περισσότεροι, από βλάκες τους κάνει βλακέντιους στην κυριολεξία.

Για να μην μακρηγορώ άλλο, διαβάστε λίγα λόγια της καθημερινότητας από τον φίλο μου και Συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη που ζει και συγγράφει σε ένα χωριό της Χίου.

<< Προ ολίγου ζεύγος Νεότουρκων τουριστών κάθισαν με το όχημά τους στην άμμο της παραλίας μας, εκεί όπου συνήθως λαμβάνει χώρα η στρατιωτική άσκηση αποβάσεως, διότι από εκεί περιμένουμε να κάνουν απόβαση κάποτε οι εχθροί στο νησί, και σήμανε συναγερμός χάρη στην ευσυνείδητον γιατρίνα του χωριού μας, η οποία έπαιρνε το λουτρό της πλησίον του συμβάντος και έλαβε άμεση γνώσιν αυτού.

Με ειδοποίησε τηλεφωνικώς γνωρίζοντας την δεινότητά μου στην τουρκικήν (!) αλλά το ημέτερον τζιπ σαμουράι δεν ηδυνήθη να έλξει το όχημά τους από το βαθύ του κάθισμα εις την άμμο, οπότε ειδοποιήσαμε τον Μιχάλη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, όστις κατέφθασε πάραυτα καβάλα στο τρακτέρ του και τους τράβηξε με ευκολία, αλλά κατά την διάρκεια της επιχείρησης εθραύσθη η μάσκα του οχήματος λόγω της σθεναράς αντιστάσεως των χωμάτων, και έτσι έλαβε σειρά ο Νικολής ο βενζινάς και κατόπιν ο Γιάννης ο Πάρεδρος του χωριού που είναι φανοποιός στο επάγγελμα, ώσπου μετά δύο περίπου ωρών και ενασχόλησης όλων των αρχών και κατοίκων του μικρού μας χωρίου, οι Τούρκοι τουρίστες μας έλαβαν το όχημά τους διορθωμένο του κουτιού και μας κάλεσαν όλους μαζί το βράδυ εις κεντρική ταβέρνα του χωρίου για να μας κεράσουν ούζα.

Λέω να γράψω και στον κύριο Πάνο μπας και πεταχτεί με το ελικόπτερο και παρακαθίσει κι εκείνος στο δείπνο, φαί θα έχουμε μπόλικο>>

Και έτσι για την ιστορία εάν κάνετε μια αναζήτηση στο όνομα Γιάννης Μακριδάκης είτε επώνυμη είτε ανώνυμη αναζήτηση πραγματικά θα μαγευτείτε με τα πόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε!!!

Επίσης εάν είστε φυσιολάτρες είναι ο άνθρωπος σας!!! Η φύση είναι το στοιχείο του, από απλό φύτεμα μέχρι ότι θέτε, που λεν και οι Χιώτες
.
Και επίσης Τα καλοκαιρινά λογοτεχνικά εργαστήρια στη Βολισσό της Χίου!

Η επίσημη σελίδα του είναι : http://yiannismakridakis.gr/

Θα μου πείτε τώρα ότι ξέφυγα λίγο από το θέμα, αλλά έτσι είμαι εγώ απροσάρμοστος!!

Εξάλλου τι καλύτερο να γράφεις για ένα φίλο.

 

Λεζάντα φωτογραφίας την 25η Μαρτίου από την πολύ καλή μου φίλη Fulya, Δημοσιογράφο Τουρκικής και Αιγυπτιακής καταγωγής.

Χρόνια πολλά Ελλάδα ? ❤️
Είμαστε δύο πλευρές της ίδιας θάλασσας, που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, απολαμβάνοντας το ίδιο χορτάρι, απολαμβάνοντας το ίδιο γλυκάνισου εθνικό της της, τρώγοντας τα ψάρια από την ίδια θάλασσα, μοιραζόμαστε τον ίδιο πολιτισμό, ζώντας στη φιλία με την ίδια γεωγραφία για χρόνια, μόνο Οι θρησκείες και οι γλώσσες είναι διαφορετικές, αλλά είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι και δύο. Τα αδέρφια είναι ο λαός. Γιορτάζω την ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που είναι ο κληρονόμος ενός από τα παλαιότερα μνημεία της γης, με το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν του, το οποίο δεν είναι αυτό που μας χωρίζει από το Αιγαίο πέλαγος. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ξέρουν καλύτερα από το να είναι φίλοι. Οι άνθρωποι της ακτής είναι καυτοί, είναι ίδιοι, είναι όμοιοι.
Σας εύχομαι καλή Κυριακή

Το κείμενο είναι από αυτόματη μετάφραση από την Τουρκική Γλώσσα.

 

Αστέριος Σαλτζίδης 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: