Συνταγές Φεβρουαρίου .

Κρύο δεν μπορείτε να πείτε με τις συνταγές αυτές είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε καλύτερα .

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σας εύχομαι .

 

Σουτζούκι και παστουρμάς

 

Υλικά

  • 150 γρ. φέτες παστουρμάς
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ντοματάκια, πολτοποιημένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 ml νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το κρασί και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10 – 12 λεπτά. Προσθέτουμε τον παστουρμά και το σουτζούκι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 – 6 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε, Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό, με φρυγανισμένο ψωμί.

Φασολάδα Διαφορετική

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φασόλια
  • 15 φέτες παστουρμά
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βράζουμε τα φασόλια αφού τα αφήσουμε να μουσκέψουν αποβραδίς.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, τον ψιλοκομμενο παστουρμά, τις ντομάτες σε κυβάκια, τα βρασμένα φασόλια, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, τα αφήνουμε να ψηθούν για 10΄ και σερβίρουμε.

 

Τηγανίτες σοκολάτας

 

Υλικά

Για τις τηγανίτες:

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 2 κοφτές κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ξηρούς καρπούς
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας: 

  • 225 γρ. σοκολάτα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  •  1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες: 

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε, μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο, χτυπάτε να ενσωματωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτετε τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι .Σταματάτε αμέσως το χτύπημα όταν έχετε ένα σχετικά δεμένο χυλό.

Ζεσταίνετε, χαμηλή φωτιά, ένα αντικολλητικό τηγάνι και με πινέλο το αλείφετε με λίγο βούτυρο. Ρίχνετε 2-3 κ.σ. ανά τηγανίτα, από το χυλό που ετοιμάσατε και αφήνετε κάθε δόση να απλώσει ελαφρώς και τα ψηθεί από τη κάτω πλευρά για 2 λ συνεχίζοντας τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Τοποθετείτε την σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με την σοκολάτα.

Την αφήνετε για 2 λ περίπου χωρίς να ανακατεύετε και στη συνέχεια ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχει μια λεία σοκολατένια σάλτσα. Αν προτιμάτε πιο αραιή τη σάλτσα σας, προσθέστε λίγη ακόμη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Περιχύνετε μια μια τις τηγανίτες σας με τη σάλτσα σοκολάτας τους  ξηρούς καρπούς ή σαντιγί και τις σερβίρετε ζεστές.

Βίκυ Καράμπελα Μίχα

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: