Συνταγές Ιουνίου

Σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη  στήλη του περιοδικού μας .

Ονομάζομαι Βίκη  Καράμπελα – Μίχα  και μαζί από σήμερα θα ταξιδέψουμε  στις θάλασσες των γεύσεων και της Κουζίνας .

Καλό μας Ταξίδι λοιπόν .

Χυμός φράουλα με ροδόνερο και φιστίκια

Συστατικά:

1 κεσεδάκι φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
2 κ.κ σιρόπι αγαύης ή μέλι
1 κ.κ ροδόνερο
1/2 κ.κ κανέλα τριμμένη
λίγο πάγο θρυμματισμένο
φιστίκια ανάλατα για την διακόσμηση

Οδηγίες:

Χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε κι άλλη αγαύη ή μέλι, σύμφωνα με τα γούστα μας.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και πασπαλίζουμε με τα φιστίκι

Σολομός τεριγιάκι συνοδευόμενο από  Σαλάτα κολοκύθι αλμύρα

 

Συστατικά:

Για τον σολομό

800 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (4 τμχ.)

400 γρ. μαρινάδα σόγιας

ηλιέλαιο

Οδηγίες:

Για τον σολομό

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Συστατικά:

Για τη σαλάτα

320 γρ. αλμύρα, βρασμένη αν δεν την  βρείτε χρησιμοποιήστε  (σταμναγκάθι )

800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο

80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι

10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο

5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ

φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ

Αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

360 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν

90 γρ. χυμό λεμόνι

5 γρ. ζάχαρη

45 γρ. νερό

αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

100 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες

25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

 

 

 

 

Οδηγίες:

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

Γρανιτα φραουλα

Συστατικά:

Για τη γρανίτα φράουλα

65 γρ. νερό

65 γρ. ζάχαρη

365 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

Οδηγίες:

Για τη γρανίτα φράουλα

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Κρυώνουμε το σιρόπι και το τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με τις φράουλες.

Αλέθουμε, σουρώνουμε από σινουά και τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικά σκεύη για γρανίτες.

Το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.

 

 

Βίκυ Καράμπελα- Μίχα

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: