Συρία : Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έσπειρε το θάνατο

 

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην πόλη που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι περισσότεροι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ιατρική πηγή που πρόσθεσε ότι η έκρηξη του παγιδευμένου με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών αυτοκινήτου κατέστρεψε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14.

Mete Sohtaoğlu@metesohtaoglu

/PKK terror attack kills 13 civilians, injures 20 in marketplace in ‘s Tal Abyad
📸

YPG/PKK terror attack kills 13 civilians, injures 20 in marketplace in Syria's Tal Abyad, says Turkey's National Defense MinistryView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
39 people are talking about this

Η πόλη ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Σε ανακοίνωσή του από τη Βηρυτό του Λιβάνου, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και άμαχοι είναι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την έκρηξη του αυτοκινήτου.

Frenchfrog@Frenchfrog10

Terrorist Attack by in 13 civilians killed by car bomb

Embedded video

See Frenchfrog’s other Tweets

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ. Στην πόλη αυτή γίνονται μερικές από τις σκληρότερες μάχες που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη, τον Οκτώβριο, της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία κατά κουρδικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την «επίθεση» αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

Mete Sohtaoğlu@metesohtaoglu

/PKK terror attack kills 13 civilians, injures 20 in marketplace in ‘s Tal Abyad
📸

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Mete Sohtaoğlu@metesohtaoglu

📸 At least 13 civilians have been killed in terrorist bomb attack on marketplace in border town of Tal Abyad

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
22 people are talking about this

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: