Τα Audi SQ7 & SQ8 με νέο κινητήρα και 507 ίππους

Dynamic photo
Color: Navarra blue

 

Η Audi προσθέτει στην γκάμα των δύο κορυφαίων της SUV μια νέα έκδοση η οποία φιλοδοξεί να οδηγήσει τα SQ7 και SQ8 σε νέα… υψίπεδα επιδόσεων καθώς με την αξιοποίηση μιας αναβαθμισμένης εκδοχή του V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, τους εξασφαλίζει ισχύ 507 ίππων και 770 Nm ροπής.

Για του λόγου το ακριβές, τα SQ7 και SQ8 υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά τους διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας. 

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τις εκδόσεις RS, οι δύο νέες εκδόσεις των επιβλητικών μοντέλων συνιστούν ορόσημο για το είδος, δια χειρός Audi καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβατικές εκδόσεις SUV της γερμανικής φίρμας ξεπερνούν τους 500 ίππους. 

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες του κινητήρα, ο V8 διαθέτει μεγαλύτερα turbo, ευνοώντας την αποτελεσματικότερη διαδικασία καύσης ενώ η θέση τους στο κέντρο του V, υπόσχεται να εξαλείψει πλήρως οποιαδήποτε φαινόμενα υστέρησης εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση ακόμα και σε χαμηλές στροφές. 

Παράλληλα ο κινητήρας επωφελείται από σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους συμβάλλοντας στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων που σε αμφότερες τις περιπτώσεις, προσδιορίζονται σε 12,0 λίτρα/100 χλμ. και 276 γρ./χλμ.CO2 αντίστοιχα. 

Επιπλέον, η Audi έχει αντικαταστήσει τις βάσεις στήριξης κινητήρα με ενεργές, περιορίζοντας το φιλτράρισμα κραδασμών στο θάλαμο προς όφελος της άνεσης, ενώ αμφότερες οι κορυφαίες εκδόσεις διαθέτουν  στο βασικό τους εξοπλισμό και σύστημα τετραδιεύθυνσης. 

Τα SQ7 και SQ8 των 507 ίππων αναμένεται να διατεθούν από το φθινόπωρο ξεκινώντας από τη Γερμανία με αρχικές τιμές τα 93.287 και 101.085 ευρώ αντίστοιχα. 

 

 

in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: