ΤΈΧΝΗΣ ΜΕΘΕΞΙΣ-PASKEVISION

 

“Οι μεν ιδέες υπάρχουν στη φύση σαν πλαίσια, τα δε άλλα μοιάζουν προς αυτές και είναι σαν ομοιώματα τους και η μέθεξη τους με τις άλλες ιδέες έγκειται στην αφομοίωση τους μέσα σε αυτές και τίποτα άλλο” (Πλάτων, Παρμεν 132)

Πριν όμως , την πρώτη σύνταξη της στήλης μου στο dailytvradio φρόνιμο είναι να σας συστηθώ.

Είμαι ελληνοκύπρια με πάθος για ζωή και τέχνη.  Εκτός από την έρευνά μου στις εικαστικές τέχνες, κάποιες φορές καταθέτω και γραπτώς σκέψεις και συναισθήματα. Εδώ , θα συναντιόμαστε μέσα από της ” Τέχνης ιδέες με ψυχική συμμετοχή …Μέθεξη!” Όπως και με αυτούς που τις γεννούν…

Τελείωσα οικονομικό κλάδο , είμαι χορωδός . Σκέφτομαι θετικά και πιστεύω στην δύναμη της αλληλεπίδρασης μέσα από την ανταλλαγή ενέργειας .

Κάθε δημιουργία , κάθε γέννηση ιδέας είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στα ανθρώπινα συναισθήματα , διεγείροντας το νου ή και τους συναισθηματικούς   συνειρμούς.

Πολλοί διαφωνούν για το τι ακριβώς είναι τέχνη και έτσι ο ακριβής ορισμός της είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Άλλοι συγχέουν την τέχνη με την τεχνική.

Οι καλές τέχνες υπηρετούν το κάλλος και προσφέρουν αισθητική απόλαυση . Αυτές είναι : η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, οι εικαστικές τέχνες όπως η ζωγραφική και η χαρακτική, η λογοτεχνία, η ποίηση, η μουσική, το θέατρο συμπεριλαμβανομένων της Όπερας, του χορού και της παντομίμας, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία και τα κόμικς.

Οι εφαρμοσμένες τέχνες όπως η μαγειρική, η διακοσμητική, η ηθοποιία, οι οπτικοακουστικές τέχνες, η υφαντουργία, η κομμωτική, η πυροτεχνουργία και τα Graffiti  που υπηρετούν πρακτικές ανάγκες.

…..Τέχνη λοιπόν είναι η ψυχική δραστηριότητα που βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο και εξελίσσεται μέσα από την γνώση και την προσωπική έρευνα κάθε ψυχής στην κατάθεση έργου που συμπτύσσει το διάκενο αυτού που Είναι και αυτού που θα Είναι πια για πάντα…

 

Σκεύη Γιαπανή – Paskevision

 

https://www.dailytvradio.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: