Τελειώνει ο Ιανουάριος αλλά έρχεται ο Φεβρουάριος

Ο Ιανουάριος τελειώνει αλλά μπροστά μας ο κουτσοφλέβαρος ..
Σήμερα η στήλη θα σας προσφέρει δύο συνταγές που είμαι σίγουρος ότι θα σας ικανοποιήσουν .
Πάμε λοιπόν να δούμε την πρώτη που μπορεί να φαίνεται Σαλάτα αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι και ένα πλήρες γεύμα .

Σαλάτα Ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα και γιαούρτι

Υλικά για 4 άτομα

300γρ τριβελάκι
150 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
150 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό όσο γράφει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα συστατικά της. Διατηρείτε στο ψυγείο, αλλά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Η Επόμενη συνταγή είναι και πολύ ωραίος μεζές που μπορεί να γίνει και από μόνο του κυρίως πιάτο

 

Ρεβυθοκεφτέδες

500 γρ. ρεβίθια
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Δεν ξέρω πως τα πάτε με τα ρεβίθια αλλά στη Σίφνο φτιάχνουν με αυτά κάτι Ρεβιθοκεφτέδες σκέτη μούρλια. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για Ρεβιθοκεφτέδες και όπως θα δείτε είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση. Να ξέρετε όμως ότι για την συγκεκριμένη συνταγή πρέπει από την προηγούμενη μέρα να μουσκέψετε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό.
Η διαδικασία είναι η εξής.

Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό μαζί με την σόδα για 12-14 ώρες.
Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα αλέθετε στο μπλέντερ
Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού ανακατέψετε πολύ καλά όλα τα υλικά πλάθετε τους Ρεβιθοκεφτέδες και τους αλευρώνετε!
Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Οι παραδοσιακοί Ρεβιθοκεφτέδες είναι έτοιμοι. Τους σερβίρετε με ούζο ή τσίπουρο!

 

O chef

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: