Τώρα που σώσατε την Ελλάδα από τον Διχασμό .. Σηκώστε και το ανάστημά σας στον Τούρκο με πράξεις .

 

 

 

Σας έχω πει χιλιάδες φορές εδώ είναι Πειραιάς και το Λιμάνι είναι Βαθύ .

Το βασικότερο που σας διαφέυγει όμως είναι ότι δεν πιπιλάμε ούτε δάκτυλο και δεν γλείφουμε καραμέλλες που μας σερβίρετε .

Όσο για τα φύκια ξέρομε πως είναι στο Λιμάνι και δεν γίνονται μεταξωτές κορδέλες.

Ας πάμε βήμα βήμα για να καταλαβαίνετε και για τα άνω γραφόμενα μου.

Τι κάνει δηλαδή η κυβέρνηση; Τρία τραγικά πράγματα:

  1. Παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και προαναγγέλλει μια ρύθμιση εκτός πραγματικότητας μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.
  2. Παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στην απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Να μην ισχύουν οι αποφάσεις και οι παρανομούντες να παρανομούν χωρίς κανένα κόστος. Στέλνει το μήνυμα σε όσους παίρνουν αποφάσεις τηρώντας απαρέγκλιτα τους νόμους, να παρανομούν γιατί έτσι περνά ο εκβιασμός που έγινε καθώς και το bullying που ξεκίνησε με τρόπο απροκάλυπτο από χθες το απόγευμα.
  3. Το τρίτο και πολύ σημαντικό είναι ότι με τη νομοθετική παρέμβαση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, μια παρέμβαση «πλυντήριο» στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, στέλνεται κι ένα ακόμη επικίνδυνο μήνυμα: Λέει σε όλους «αγοράστε όποια ομάδα θέλετε, η πολυμετοχικότητα δεν είναι τίποτε και δεν τιμωρείται». Μα με τον τρόπο αυτό εκτός από ωμή παραβίαση των νόμων και όποιας ηθικής μπορεί να υπάρχει,  έχουμε και σαφέστατη αλλοίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οποιος θέλει, όποιος αισθάνεται ισχυρός και όποιος μπορεί, έχει το δικαίωμα να αγοράζει μια ομάδα μιας και ξέρει ότι οι νόμοι που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν θα ισχύσουν στο μέλλον γιατί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει να «ξεπλύνει» τις καραμπινάτες παρανομίες.

 

Μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίαις μπορεί να διαβαστεί η δήλωση του κ. Πέτσα ότι «η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γιατί στην αμέσως επόμενη παράγραφο λέει: «Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Δηλαδή; Κάποιος παραβιάζει τους νόμους και δεν θα τιμωρηθεί γιατί κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή; Από ποιους κινδυνεύει; Μήπως από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ που από χθες μιλούν για εμφύλιο και ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο;

 

Έχουμε και εκείνον τον Διχαστικό κύριο που δήλωσε  από το κανάλι του κ. Σαββίδη ότι θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, ότι το θέμα είναι «εθνικό» και ότι με αυτή την απόφαση «κάποιοι ήθελαν να χυθεί αίμα».

Ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «για να μη χυθεί αίμα» ή για να το πούμε κομψά, όπως το είπε ο κ. Πέτσας «για να μην απειληθεί η κοινωνική συνοχή» θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος.

Και τώρα ο νόμος αλλάζει, το αυτοδιοίκητο πάει περίπατο, η ανεξάρτητη ΕΕΑ που έβγαλε ένα γενναίο πόρισμα, τηρώντας τους νόμους, καταστρατηγείται.

 

 

Εφόσον ψηφιστεί η τροποποίηση του Νόμου δεν θα διχοτομηθεί απλά η Ελλάδα αλλά και η Θεσσαλονίκη στα τρία .

Μη ξεχνάτε ότι δεν συνέβει το ίδιο με τον Ηρακλή και τον Άρη .

Και μάλλον δεν σκεφτήκατε ότι προσβάλλετε κατάφορα τον Πειραιά και όλους τους φιλάθλους παγκοσμίως του Ολυμπιακού .

Για να κλείσω ίσως την πιό σοβαρή και χωρις χιούμορ στήλη μου θα μιλήσω και για κάποιον που ακόμη έχει διχασμένη την Εθνικότητα του .

Ο πρωηγούμενος σου χάρισε το Πρωτάθλημα λόγο των Πρεσπών ,και οι τώρα σε κρατάνε ζωντανό για να συνεχίσεις τις τίμιες δουλειές σου

 

Κλείνω μ ένα χαρισματικό τραγούδι .

Καλή συνέχεια ν έχετε .

Π. Πειραιώτης

 

 

https://www.dailytvradio.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: